23 maj 2010

Förklädesklänning


När vädret är så har fint är man ju tvungen att vara ute och upptäcka allt som man inte sett förut tycker K. När vi tar ut henne på upptäcksfärd är det svårt att få henne att gå in igen:).
Förklädesklänningen hon har på sig är fortfarande lite stor men den är sval och söt. Den är kantad med snedslå i samma lila färg som blommorna, lite kul att det går att hitta snedslå som matchar så exakt även i vår lilla lokala hobbyaffär.
Mönstret till klänningen är tagen ur Anna-Stina Lindén Ivarssons bok Baby Cool men ändrat något på bakstycket. Tyget kommer från tradera och det räckte precis till klänningen och tre haklappar (kan se en av dem på översta bilden). Under klänningen kan ni kanske ana ett par puffshorts som jag ska försöka ta en bättre bild på vid ett senare tillfälle. Solhatten är ett något ändrad mönster från Gynthers bok Sy till barnen 0-4år med extra brett brätte bak som skyddar nacken från solen.

6 kommentarer:

 1. Klänningen är ju fantastisk!
  Jag har en massa 70-tals dukar, kanske dags att förvandla dom till något plagg!/Åsa

  SvaraRadera
 2. Använd dem! Dukarna ger ju mycket mera glädje på ett barn än hemma i linneskåpet :)

  SvaraRadera
 3. Välkommen till bloggvärlden. Du syr helt underbara kläder. Är så imponerad över hur ni som syr med symmetriskt mönstrat tyg får till alla mönster på rätt ställe om man säger så.

  SvaraRadera
 4. Hej igen. Både ja och nä vill jag svara på din fråga om mönster till pösbyxorna. Jag försökte rita av ett par av min dotters byxor.

  SvaraRadera
 5. Hejsan! Jag undrade just vem K.YRA var, ditt inlägg hos mig var inte länkat. Hursomhelst, vilken härlig klänning, vad duktig du är!

  SvaraRadera
 6. Jättefin klänning och solhatt!

  SvaraRadera