06 mars 2011

Lite nytt, mycket gammalt

Hillefant vill se en live bild på nedanstående omlottklänning men det är inte lätt när modellen numera vägrar att ta på sig något jag sytt i bomullstyger.. Ni får se en "vanlig tråkig" bild på klänningen istället. Detta var det enda plagg jag hann färdigställa på syjuntan pga att båda mina symaskiner vägrade samarbeta under större delen av dagen, men jag fick lära mig massor och kul var det :)!


Mönster från Gynthers "sy till barnen" och tyget är ett lakan som jag köpte på röda korset i somras. Kanske det finns någon som vet ett barn i rätt storlek (2 år) som vill vara modell?

Nästa klänning sydde jag inför julfesten, jag köpte dyra brun & vita strumpbyxor, body i "off white" och så tänkte jag att nu blir lilla K en riktig lite pepparkaka...

...men det ville inte hon och efter många långa strider fick jag ge upp idén och klä henne i hennes vanliga byxor och tröja. Nåväl klänningen är sydd av en gammal gardin och mönster från "Baby Cool". Klänningen känns dock så stor att jag nog ska försöka få på henne den nästa år.


Den sista klänningen sydde jag bara för att jag hittade en så söt duk och jag kunde inte hålla mig från att klippa lite i tyget.
Jag vet inte om det är fler som känner igen detta tyg men för mig är det barndom och 80-tal, visst är det sött!

Klänningen är en enkel förklädesklänning med knapp där bak. Så fin över en vit body. Önskar att jag kunde visa en live bild för er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar