14 mars 2011

T-shirts

Jag har nog inte berättat för er om den mycket trevliga syträffen som KroKKoFin anordnade, jag tycker absolut att alla som har möjlighet att komma nästa år ska göra det! Här kan ni se lite bilder från syjuntan! Timote visade hur vi skulle sy på mudden i halsrigningen på en tröja så det blir bra, jag ska visa två av de alster jag har lyckats knåpa ihop, dels under syträffen och sen efteråt.
Först ut är trolltröjan som syddes i storlek 92 (blev snarare stl 98). Jag gillar trollen och färgen är riktigt klarröd, vilket jag inte lyckats fånga på bild. Tyget är från mjuka tyger och mönster från allt om handarbete 4/2008.
Tack vare Timote´s beskrivning vågar jag nog äntligen sy en och annan tröja för att ge bort i present, här är en i Znok´s härliga u-båts tyg, underbar färg och kul mönster då pappan jobbar på Kockums... Storlek 110.

06 mars 2011

Lite nytt, mycket gammalt

Hillefant vill se en live bild på nedanstående omlottklänning men det är inte lätt när modellen numera vägrar att ta på sig något jag sytt i bomullstyger.. Ni får se en "vanlig tråkig" bild på klänningen istället. Detta var det enda plagg jag hann färdigställa på syjuntan pga att båda mina symaskiner vägrade samarbeta under större delen av dagen, men jag fick lära mig massor och kul var det :)!


Mönster från Gynthers "sy till barnen" och tyget är ett lakan som jag köpte på röda korset i somras. Kanske det finns någon som vet ett barn i rätt storlek (2 år) som vill vara modell?

Nästa klänning sydde jag inför julfesten, jag köpte dyra brun & vita strumpbyxor, body i "off white" och så tänkte jag att nu blir lilla K en riktig lite pepparkaka...

...men det ville inte hon och efter många långa strider fick jag ge upp idén och klä henne i hennes vanliga byxor och tröja. Nåväl klänningen är sydd av en gammal gardin och mönster från "Baby Cool". Klänningen känns dock så stor att jag nog ska försöka få på henne den nästa år.


Den sista klänningen sydde jag bara för att jag hittade en så söt duk och jag kunde inte hålla mig från att klippa lite i tyget.
Jag vet inte om det är fler som känner igen detta tyg men för mig är det barndom och 80-tal, visst är det sött!

Klänningen är en enkel förklädesklänning med knapp där bak. Så fin över en vit body. Önskar att jag kunde visa en live bild för er.

01 mars 2011

Tunika med blommor


Som ni märker så är jag inte väldigt aktiv med bloggandet men jag syr lite i omgångar. Denna tunika sydde jag efter ett mönster i allt om handarbetes sömnadsmagasin 09/2010. Den blev lite stor, men lilla K växer ju och vi har t.o.m. fått ta fram lite tröjor i storlek 92 till henne! Jag tycker nog att tröjan blev lite "för mycket" eftersom tyget är väldigt mönstrat men vår bestämda dotter gillar den och då är jag mycket nöjd.