23 juni 2010

Vid denna tiden för ett år sedan...



Tänk vad tiden flyger fram! Vid den här tiden på dagen den 23 juni förra året satt jag och tittade förundrat på dina små händer och undrade hur jag skulle kunna kunna ta hand om en så liten varelse. Nu har du redan blivit så stor, lärt dig gå och hitta på massvis med små hyss... Grattis på födelsedagen, lilla myran!

12 juni 2010

Sval sommarklänning och lite dregglisar


För några månader sedan sydda jag ett par omlottklänningar av återanvända tyger från sängkläder som jag köpt på loppis. På bilderna är den som nu kommit till användning, det har tidigare varit lite kallt och lilla K har ett överflöd av kläder så det är svårt att hinna använda alla...
Tyvärr är den ganska skrynklig, bilderna togs först efter att den blivit använd. Jag hade svårt att välja färg på snedslån eftersom jag inte hade någon blå som jag tyckte passade trots att jag har 7-8 olika nyanser. Det fick bli en ljust grå som gör att tygets lite asiatiska känsla träder fram lite mer tycker jag. Mönster till omlottklänningen kommer från Gynthers bok sy till barnen, jag har bara ändrat ärmarna lite. Bilder på den andra klänningen kommer senare.

Haklappar syr jag hela tiden, K har en förmåga att blöta ner dem på ett par minuter och det blir ett antal byten varje dag. Hon har mängder av dem, det går ju så fort att sy dem och vi försöker matcha med kläderna hon har på sig. Jag använder plastad frotté till baksidan nu på sommaren det känns svalare än fleece som jag använder på vintern. Mönstret har jag fått från en kompis, plastad frotté och blomtyget från Stof och Stil de andra tygerna har jag köpt på Röda korset och Pingstkyrkans second hand.

02 juni 2010

Och så här blev den..


Valde att göra en lite "gullig" variant med spets på fickan, modellen i stl 1 år kommer som mycket annat av det jag syr från Gynthers bok "sy till barnen 0-4 år". Jag valde att vändsy klänningen så att den går att vända och använda på båda sidorna, lite kul att ha den som 2 i 1 klänning. Tygerna är ett jeans liknande tyg som jag köpt på röda korset i Höör och det rosa är ett lakan som jag hittade på röda korset i Kristianstad, såg att Hillefant hittat maken till det påslakanet, tyckte att det blev lite mycket att köpa båda två. Sömnaden gick inte helt smärtfritt kan jag säga, så mycket har jag nog aldrig sprätt (skriver man så?) på en enda söm! Det var när jag skulle fålla upp klänningen som jag fick problem, hur jag än sydde sömmen så blev det helt fel när jag vrängde tillbaka den till rätsidan, ett tag funderade jag på att slänga klänningen men jag bestämde mig för att ge den ett sista försök och då gick det, jiippee!

För många idéer...






















Oftast har jag en klar bild på hur det jag ska sy ska se ut, kanske inte exakt nyansen men något så när. Med denna klänningen hade jag stora problem när jag skulle välja ett av många olika alternativ. På bilderna kan ni se vilka alternativ jag valde mellan.. Funderar på om jag valde rätt men det kan ju bli fler klänningar!

Ny symaskin


Äntligen fick jag tillfälle att åka till Kristianstad och titta på symaskin. Som det brukar sluta när jag "bara ska titta" så kom jag hem med en ny symaskin, nu kan min mamma få hem sin efterlängtade symaskin ;).
Det blev en Bernina Bernette 90e som jag är nöjd med! Jag har tidigare ogillat att sy knapphål men denna maskinen gör det helt automatiskt, bara att sätta en knapp på knapphålsfoten och köra, jag behöver inte ens trycka på pedalen. Lite fusk kanske, men bra blir det och jag slipper fundera på om jag vill ge mig på fler knapphål:)!